Open winkelwagentje
U bent niet aangemeld.

Aanmelden / Registreren
Een domein! Geen domino!

Waarom een domein registreren?

Permanente, persoonlijke e-mail adressen

E-mail is één van de voornaamste redenen waarom het voor zowel particulieren als professionele gebruikers erg belangrijk is een eigen domeinnaam te hebben.
Niet alleen is info@uwnaam.be, voornaam@familienaam.be, uwnaam@organisatie.com, ... veel mooier, professioneler en makkelijker te onthouden... het is ook levenslang uw eigendom en u hoeft dus nooit meer van e-mail adres te veranderen! Hoe vaak u ook van internetprovider wisselt, uw e-mail adres blijft altijd behouden!

Het domein dat u kiest wordt het gedeelte achter de apenstaart, dus u kunt een onbeperkt aantal e-mail adressen aanmaken onder uw domein en zo elk familielid zijn/haar persoonlijke adres geven, iedere afdeling en medewerker van uw bedrijf of organisatie, elke leerkracht/leerling van uw school, ... De mogelijkheden met een domein van MyDomain zijn eindeloos!

Website

Een domeinnaam is een uniek adres op internet en een goed gekozen naam is makkelijk te onthouden en zorgt voor een goede vindbaarheid van uw site op het net. Ook zoekmachines zoals Google zullen uw website opmerkelijk hoger klasseren wanneer u gebruik maakt van een eigen domein i.p.v. webruimte onder de site van uw provider.
Gebruik maken van een subdomein of subdirectory (bvb. users.telenet.be/uwnaam) is ongeveer hetzelfde als uw website onderbrengen bij een andere website. Mocht om wat voor reden dan ook die website op houden te bestaan, is daarmee ook uw website verdwenen! Doordat bezoekers meestal via zoekmachines uw website bezoeken, is het van cruciaal belang dat u controle heeft over uw webiste. Dit kan alleen door uw eigen domeinnaam te registreren.

Voorkom dat anderen met uw naam gaan lopen.

Ook wanneer er nog geen concrete plannen zijn voor een website is het niet onverstandig nu alvast een domeinnaam vast te leggen. Een domein kan immers maar één keer worden geregistreerd, terwijl er vaak meer partijen zijn die er interesse in hebben. Door een domeinnaam op tijd aan te vragen voorkomt u dat u straks maar een beperkte keus in domeinnamen heeft en noodgedwongen genoegen moet nemen met een tweede, derde of zelfs vierde keus. Wie het eerst komt, het eerst maalt!